Van Walree Beurs


  Studenten geneeskunde aan een Nederlandse universiteit die een wetenschappelijke presentatie op een buitenlands congres gaan geven, kunnen een aanvraag indienen voor een KNAW Van Walree Beurs.

  De KNAW Van Walree beurs is vernoemd naar mevrouw E.M. van Walree. Haar nalatenschap vormt het vermogen van het Van Walree Fonds. Dit fonds is ingesteld in 1987 en maakt deel uit van het KNAW Fonds Medische Wetenschappen. Het fonds draagt ook financieel bij aan de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie.

  Eligibility

  Medische studenten kunnen een aanvraag indienen met het aanvraagformulier (zie rechterkant van deze pagina). Als bijlage moet een abstract van de presentatie worden meegestuurd. Dit abstract moet wel al bij de buitenlandse congresorganisatie zijn ingediend, maar hoeft nog niet door haar te zijn geaccepteerd.

  Alleen aanvragen voor congresbezoeken die minimaal één maand na de sluitingsdata plaatsvinden, worden in behandeling genomen (zie ook de richtlijnen voor aanvragen Van Walree Beurs).

  IELTS

  Do you wish to become an international student next year?
  Demonstrate your English skills with IELTS.

  Start preparing for IELTS today

  Benefits

  Veelbelovende medische studenten die hun artsexamen nog niet hebben afgelegd, kunnen een aanvraag indienen voor een reis- en verblijfbeurs van maximaal € 1.000 voor deelname aan een buitenlands congres. Op dit congres moeten zij de onderzoeksresultaten presenteren, die ze hebben behaald tijdens de wetenschappelijke stage.

  Apply Now

  Sign Up for Scholarship Updates

  Get an email every week that 10.000's of students use to get the latest scholarships.

  Name
  Email