Loyens en Loeff - Fulbright Beurs


  Loyens & Loeff stelt jaarlijks een Fulbright-beurs ter beschikking aan een recent afgestudeerde rechtenstudent voor een LL.M programma aan een Amerikaanse universiteit. De beurs dekt het collegegeld (tuition fee), de internationale reiskosten en huisvestingskosten. Bovendien wordt een maandelijkse toelage uitgekeerd.
  De ontvanger treedt na afloop van het studiejaar in dienst van de sponsor. De toekenning van deze beurs is mede afhankelijk van een selectiegesprek met vertegenwoordigers van het kantoor. Voor meer informatie over Loyens & Loeff kan men contact opnemen met Yvonne Nederveen, 010-224 6224.
  De beurs wordt verstrekt als een Fulbrigt-beurs. Dit houdt in dat de aanmeldingsprocedure en alle voorwaarden gelijk zijn aan die voor andere Fulbright-beurzen.

  Eligibility

  Voorwaarden
  Als deelnemer aan het Campus Scholarship Program (CSP) behaal je in je tussenjaar in Amerika goede studieresultaten, doe je actief mee met sociale activiteiten op de campus en vertel je graag over het leven in Nederland.
  Er zijn een aantal voorwaarden en selectiecriteria opgesteld om tot CSP te kunnen worden toegelaten. Nadat je aanmelding compleet is, nodigen wij je uit voor een selectiegesprek om nader kennis te maken. Ook jij kunt het gesprek aangrijpen om het Fulbright Center en de medewerkers beter te leren kennen. De selectiecommissie kijkt onder meer naar je motivatie en verwachtingen, je hobby’s en interesses, je cijfers en de feedback van je referenten.
  Voorwaarden
  • Je staat eind 5 vwo voor je gezamenlijke eindexamenvakken minimaal een 6,5 gemiddeld.
  • Je maakt de TOEFL toets en daarnaast maak je de SAT óf de ACT toets.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Indien je ook nog een tweede nationaliteit hebt, is dit geen probleem tenzij dit de Amerikaanse is. Je kunt dan via Individuele Begeleiding in de VS studeren.
  • Je ouder(s) moeten de eigen bijdrage kunnen betalen. Die komt, na aftrek van de beurs, meestal neer op een bedrag tussen de $ 15.000 en de $ 35.000. Dit zijn de kosten voor collegegeld, je kamer op de campus en maaltijden. Hierbij komen nog de kosten van de testen, administratievergoeding, reiskosten, boeken, verzekering en persoonlijke uitgaven. Je ouder(s) geven zelf aan welk budget er beschikbaar is.
  • Je bent in eerste instantie van plan niet langer dan een jaar in Amerika te studeren.

  Van de scholieren die voor een selectiegesprek worden uitgenodigd, wordt 90 procent tot het CSP programma toegelaten! Heb je vragen of twijfel je of je aan alle voorwaarden voldoet of dat je cijfers voldoende zijn, stuur dan een mail of bel voor overleg met de programmamedewerker naar 020-5315938. Wellicht is deelname aan CSP toch mogelijk of kom je in aanmerking voor Individuele Begeleiding.

  IELTS

  Do you wish to become an international student next year?
  Demonstrate your English skills with IELTS.

  Benefits

  De beurs dekt het collegegeld (tuition fee), de internationale reiskosten en huisvestingskosten. Bovendien wordt een maandelijkse toelage uitgekeerd.

  Sign Up for Scholarship Updates

  Get an email every week that 10.000's of students use to get the latest scholarships.

  Name
  Email