Fulbright Promovendi Beurzen


  Ben jij van plan om in het academisch jaar 2016-2017 drie tot zes maanden onderzoek te gaan doen aan een Amerikaanse universiteit of onderzoeksinstituut voor je promotie? Dan vind je hier alle informatie die je nodig hebt voor de aanvraag van Fulbright-beurs.
  Fulbright-beurzen voor Promovendi
  Jaarlijks stelt het Fulbright Center een aantal beurzen beschikbaar voor promovendi verbonden aan Nederlandse universiteiten of onderzoeksinstituten. De beurs is bedoeld voor het doen van onderzoek of het volgen van gespecialiseerde cursussen aan een Amerikaanse universiteit voor een periode van minimaal drie en maximaal zes maanden. De beurs bedraagt $ 1.000 per maand. De toekenning vindt plaats op grond van een advies van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het bestuur van het Fulbright Center kent de beurs toe.

  Eligibility

  Bij de beoordeling van de aanvraag wordt gelet op de noodzaak tot het onderzoek in de Verenigde Staten (en dus niet elders); op de kwaliteit van het onderzoeksvoorstel; en op het innovatieve karakter van het onderzoek. Tevens dient het onderzoek te geschieden aan een onderzoeksinstelling van prima kwaliteit (universiteit of ander instituut).
  De overige eisen die worden gesteld zijn gelijk aan die voor ieder die een Fulbright-beurs aanvraagt en waarvan de belangrijkste zijn: Nederlandse nationaliteit, niet dubbele nationaliteit te weten Nederlands en Amerikaans; niet al in de VS verblijvend of de afgelopen jaren hebben verbleven; na afloop van het verblijf terugkeren naar Nederland. Fulbright-bursalen kunnen gedurende een periode van twee jaar na terugkeer geen visum voor de Verenigde Staten verkrijgen voor onderzoek, werk of immigratie. Dit sluit een bezoek als toerist of conferentiebezoek niet uit. Het is niet mogelijk om met een Fulbright-beurs een ander visum aan te vragen om deze voorwaarde te ontlopen.

  IELTS

  Do you wish to become an international student next year?
  Demonstrate your English skills with IELTS.

  Benefits

  De beurs bedraagt $ 1.000 per maand en kent een maximum van $ 6.000. Tijdens de beursperiode is men beperkt verzekerd tegen ziektekosten.
  Let erop dat de volledige en officiële voorwaarden te vinden zijn in handleiding van het online aanvraagformulier. Deze staan vanaf 1 september online. Aan de tekst op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

  Sign Up for Scholarship Updates

  Get an email every week that 10.000's of students use to get the latest scholarships.

  Name
  Email