Fulbright Beurzen voor Graduate Studie


  Het Fulbright-programma is in de eerste plaats een programma bedoeld om uitwisseling te bevorderen. Daarom dient de bursaal na afloop van de studieperiode (die langer kan duren dan de periode waarvoor de beurs wordt toegekend) terug te keren naar Nederland. Fulbright-bursalen kunnen gedurende een periode van twee jaar na vertrek uit de VS geen visum verkrijgen voor werk of immigratie naar de VS. Dit sluit een bezoek als toerist niet uit. Het is niet mogelijk om met een Fulbright-beurs een ander visum aan te vragen om deze voorwaarde te ontlopen.

  Eligibility

  De belangrijkste eis voor toekenning van een beurs is dat de aanvrager moet zijn of worden toegelaten tot een opleiding op graduate niveau aan een Amerikaanse universiteit van goede kwaliteit. Een PhD-programma volgen kan ook, dit wordt beschouwd als onderdeel van de graduate studie. U dient voor vertrek een bachelordiploma van een Nederlandse universiteit of hogeschool behaald te hebben of een gelijkwaardig diploma elders.
  Afhankelijk van de deadlines van de universiteiten waar u zich gaat aanmelden, kan het in de praktijk zo zijn dat u zich al moet aanmelden voor graduate\-opleidingen voordat u een Fulbright-beurs aanvraagt. Vaak is de beslissing over toelating tot de universiteit echter nog niet bekend terwijl de selectie voor de Fulbright-beurs wel al is afgerond: de beurs wordt verleend onder voorwaarde dat de toelating ook werkelijk tot stand komt.
  U dient de Nederlandse nationaliteit te hebben. Indien u niet in Nederland woont, maar wel de Nederlandse nationaliteit heeft, dient u ook in Nederland uw aanvraag in te dienen. Indien u de nationaliteit van een land heeft, dient u in dat land uw aanvraag in te dienen waarbij de voorwaarden anders kunnen zijn dan in Nederland.
  U dient goede studieresultaten te hebben behaald en tijdens de studie extra-curriculaire activiteiten te hebben ontplooid. De beurzen zijn niet uitsluitend bedoeld voor bollebozen, maar voor mensen die prima studieresultaten combineren met een goede ontwikkeling van sociale en culturele vaardigheden. Het doel van het programma is het bevorderen van wederzijds begrip, en dat kan alleen als de ontvanger een warme en open belangstelling heeft voor zijn of haar sociale omgeving. Door middel van interviews worden juist deze aspecten getest.
  Uitsluitingen Personen die reeds in de VS studeren of voor andere redenen verblijven komen niet in aanmerking; personen met een dubbele nationaliteit (bedoeld wordt de Nederlandse en de Amerikaanse) of een Amerikaanse verblijfsvergunning of van plan zijn deze aan te vragen komen evenmin in aanmerking.

  IELTS

  Do you wish to become an international student next year?
  Demonstrate your English skills with IELTS.

  Benefits

  US 12,500
  Tijdens de beursperiode bent u (beperkt) verzekerd tegen ziektekosten. Verder kan men deelnemen aan speciale conferenties in de VS, aan voorbereidingsprogramma's en aan netwerken.

  Sign Up for Scholarship Updates

  Get an email every week that 10.000's of students use to get the latest scholarships.

  Name
  Email