Descartes Uitblinkbeurzen


  Algemene presentatie
  Meer dan 120 studenten van alle Nederlandse universiteiten hebben al de mogelijkheid gehad om in Frankrijk te studeren dankzij de Descartes uitblinkbeurzen. Deze studenten, die werden ontvangen in vestigingen die erkend worden vanwege de grote kwaliteit van het onderwijs, konden hun beginopleiding perfectioneren in meerdere studierichtingen.
  Kiezen voor Frankrijk voor het vervolgen van studie, is, net zoals bijna 700 Nederlandse studenten gedaan hebben, kiezen voor het derde ontvangstland voor buitenlandse studenten. De Franse onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs zijn erkend voor hun grote kwaliteit, hun dynamisme en hun openheid voor de wereld, zoals de vele aangeboden internationale cursussen aantonen.
  Een interculturele ervaring die een onbetwistbare troef zal zijn voor uw professionele carrière, zoals aangetoond is door uw vele voorgangers.
  Naast de maandelijkse toelage dekt de status van beursstudent ook de kosten van de sociale verzekering voor studenten en van het inschrijfgeld van de universiteit.
  De beursstudent wordt gedurende zijn hele verblijf in Frankrijk ondersteund en blijft in nauw contact met de diensten van de ambassade en de ondernemingen.
  Bij terugkomst laat de student een studieverslag zien en wordt lid van het Netwerk van voormalig Nederlandse studenten in Frankrijk die nu al meer dan 500 actieve leden telt in verschillende activiteitssectoren.
  Na voorselectie moeten de kandidaten zich, in de loop van de maand mei, presenteren voor een jury die bestaat uit docenten van universiteiten en uit afgevaardigden van de ambassade en de bedrijven. De afgevaardigden van de bedrijven zijn vooral gevoelig voor de presentatie van een studieprogramma dat een professionele visie bevat.

  Eligibility

  Kandidatenprofiel
  Profiel : student(e), die ten minste in het bezit is van een Nederlands Bachelordiploma, maar de prioriteit gaat uit naar studenten van een Master en van hoger niveau.
  Beheersing van het Frans : deze wordt gewaardeerd afhankelijk van de gekozen opleiding en van de taal van het onderwijs.
  Het heeft betrekking op alle studierichtingen:
  zuivere en exacte wetenschappen
  technische studierichtingen en ingenieurswetenschappen
  rechten, economie, sociale- en geesteswetenschappen, internationale handel, management,
  Franse taal en literatuur, geschiedenis, kunstgeschiedenis, enz...

  IELTS

  Do you wish to become an international student next year?
  Demonstrate your English skills with IELTS.

  Benefits

  Beurzen van de Franse regering
  Maandelijks bedrag: Rond 600 € tijdens 10 maanden
  De inschrijvingskosten voor de universiteit \[1\] en kosten van de sociale verzekering worden gedekt
  Diverse voordelen die verbonden zijn met de status van beursstudent van de Franse regering (hulp bij huisvesting, studentenleven)
  Beurzen van partnerondernemingen
  Verdeeld door Heineken, Total, Tomtom en Danone.
  Maandelijks bedrag: Rond 600 € tijdens 10 maanden
  De kosten van de sociale verzekering worden gedekt

  Sign Up for Scholarship Updates

  Get an email every week that 10.000's of students use to get the latest scholarships.

  Name
  Email