Cultureel verdrag met Zwitserland (studie/onderzoek)

  Visit Scholarship Website
  Een multilateraal aanbod van beurzen van negen maanden voor onderzoek, postdoctoraal/postmaster onderwijs. Er zijn in beperkte mate beurzen beschikbaar voor afgestudeerden van hogescholen en kunstonderwijsinstellingen en voor bachelors van universiteiten.
  Uitgesloten zijn kandidaten die voor 1 januari 1975 geboren zijn en diegenen die meerdere jaren werkervaring hebben opgedaan na hun studie. De beurzen kunnen niet worden verlengd.

  Eligibility

  • Alle vakgebieden dienen door de staat erkend onderwijs te zijn.
  • Afhankelijk van het taalgebied waar men wil gaan studeren, is een goede kennis van het Frans, Duits of Italiaans vereist.
  • Daarnaast moeten de kandidaten goed de Engelse taal beheersen.
  • Je dient maar bij een universiteit toegelaten te zijn.
  • Geselecteerde kandidaten moeten dan ook een interview en taaltest afleggen op de Zwitserse ambassade (Duits of Frans en soms ook Engels).
  • Een selectiecommissie selecteert de aanvragen waarbij gelet wordt op motivatie, studieresultaten, strekking van de aanbevelingsbrieven en de mate van voorbereiding.
  • De beurs is niet bestemd voor kandidaten die al in Zwitserland studeren.
  • Afhankelijk van de uitslag kan voorafgaand aan het studieverblijf een taalcursus worden aangeboden.

  IELTS

  Do you wish to become an international student next year?
  Demonstrate your English skills with IELTS.

  Benefits

  Afhankelijk van het type beurs 1.920 Zwitserse frank per maand voor een onderzoeksbeurs en 3.500 Zwitserse frank per maand voor een postdoctorale beurs. Er is geen vrijstelling van het collegegeld. Sommige universiteiten eisen geen collegegeld. Normaal gesproken ben je voor ziektekosten- en ongevallen verzekerd via de FCS (Federal Commission for Scolarships for Foreign Students (met uitzondering van tandartskosten).
  Apply Now

  Sign Up for Scholarship Updates

  Get an email every week that 10.000's of students use to get the latest scholarships.

  Name
  Email